tisdag 19 april 2011

Dagens recept:

How to make lemonade when life serves you lemons:

När du fått vänta en och en halv timme på polisstationen där du ska beställa ett nytt pass, och sedan möts av en fruktansvärt otrevlig liten brutta bakom luckan, och dessutom tydligen kommer se ut som en trött skata/nyligen livstidsdömd fånge på ditt nya pass - då är du lite lätt uttråkad va?

Sen, på pendeltåget på väg in mot stan, så kommer en sån frän liten vakt och vill leka biljettkontroll. Självklart, inga problem. Va? Vadå ogiltig biljett? Är inte reducerat månadskort samma som studentbiljett´? Ok, tack SL för den otroligt otydliga informationen. Varsågod SL, här har ni 1200 kr. Tack för kvittot.

Meningslöst liksom Det var ju de 1200 kr jag tänkt använda till att köpa en longboard ju... Visst kan man tänka sig att man blir lite ledsen i en sådan situation?

Så what to do? Torka tårarna. Blanda en jäkla massa goa nötter med olivolja, salt, paprikapulver och grillkrydda, rosta dem lite lagom varmt i stekpannan och häll upp ett rejält glas av favoritvinet. Hoppa sedan i mysdressen, ta med en stor kudde & en riktigt bra bok och gå ut på balkongen. Sitt sedan där i solen och njut av ljuvligt gott vin och fantastiska knapriga nötter. Då är livet plötsligt sådär fint igen.

Har man sedan lite tur så ringer det då nån snygg karl och talar om att han och två sötnosar till minsann kommer och hälsar på. Och äter mat. Och kramas. Och det vet vi ju, jag har tur. Otur på förmiddagen måste enligt min filosofi resultera i att eftermiddagen extra bra, för att balansera upp det hela liksom!

Så, efter bland annat två glas vin, en halvtimmes skateboardåkande i solen, några timmars fnissande och kramande - och en efterrätt bestående av sötmandlar och ett par glas mjölk - kan jag konstatera att livet är underbart. Idag också.
Peace!


PS. Skulle inget av ovanstående funka för dig? Se "Vicky, Christina, Baracelona". That'll do the trick. Hjälper mot bl a mörkerrädsla, tristess, rastlöshet, minimerar risken för mardrömmar m.m..

1 kommentar:

  1. Fy o fy 1200..ja man kan ju tycka att det ska vara lite tydligare skrivet eller att man får betala mellanskillnaden..skönt att du har lite egna tipps i bakfickan på hur man vänder tråkigt till roligt:)låter som det blev en härlig eftermiddag..kram mamman

    SvaraRadera